joi, 7 martie 2013

Încercarea



   Ploua. Lacrimile ei aduceau marea şi furtuna în lumea lui. Cădea şi era amestecat cu valurile ei de lacrimi. Se scurgeau secundele lucioase şi  îl ameninţau cu scâţâitul lor peste lumină. Privea prin lumina de afară silueta încovoiată de supărare a ei. Răcoarea şi răceala începea pe loc să dispară. Gheaţa din jurul lui, clădită pe mândrie şi logică neraţională, se topi, rapid, furios, aducând frustrare. 
„Priveşte, Ea plânge! Ea, cea mai frumoasă fiinţă de pe Pământ, o adevărată întruchipare a idealului, o prinţesă a pământenilor aceştia care nu merită nici măcar să atingă chipul ei cu privirea, este închisă acum, cu tristeţe provocată de mine şi de cearta asta pe motive stupide.”
    Ar fi vrut să încerce să şteargă totul, să facă totul cum era înainte, să liniştească valurile de lacrimi care îi brăzdau chipul. Uitase tot, uitase ce o facuse pe ea să plângă, uitase de ce se răstise la ea... uitase.  Îşi aducea  aminte cum observase firişoarele albăstrui care pulsau pe tâmplele ei, cum îi trecuse prin minte că poate are sânge albastru de regi şi cum privea soarele care parcă îi trecea prin albeaţa pielii spre interiorul ei.
     Căzu în genunchi de durere, merse spre ea ca şi cum ar fi mers spre o minune. Furtuna se întrerupse. Ea îl privea uimită. Aşa ceva nu se mai întâmplase. Mândria lui îl şocase de fiecare dată şi avea impresia că nu va face niciodată un astfel de lucru.
     Şi-a pus capul în poala ei, cu propria lui furtuna din ochi, cu şir de cuvinte legate frumos în lanţ de diamante, cu „scuze” şi „iartă-mă” împletite unul lângă altul. Încerca să îi sufoce tristeţea cu săruturi pe genunchi. Îşi dorea să fie iertat,  şi ea să vadă cum în ochii lui trăieşte iubirea, cum nimic şi nimeni nu o poate iubi aşa.
     Secundele pline de el în genunchi îi umpleau  ei sufletul cu putere şi fericire. Ştia că îl va ierta, dar ar fi dorit să îl mai ţină un pic în suspans, să vadă cât de rău îi pare.
      Îi acoperi capul cu firele lungi de păr, ca o cascadă de smoală. Îl sărută pe cap, şi îşi lăsă o lacrimă să îi spele păcatul prelingându-se pe părul lui. Era fericită acum. Urma împăcarea plăcută cu ore  de dragoste şi mângâieri de fericire.  Îi încercase semtimentele. Acum ştia că o iubea.
    
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu