vineri, 16 martie 2012

Imagini fără imagini


  Pensula pictorului era gata, pregătită. Se uita la model, se străduia să nu dezbrace mai mult nudul care îl vedea... şi apo îşi umezi ideile. Ar fi avut ceva frumos de pictat, dacă ar fi avut şi ceva sentimente ataşate, dar ... sentimentele au fost oprite de mult. Era interzis să fumezi o ţigare ilegală. Era obositor să fi iar cu sufletul  împrăştiat în faţa cuiva care nu părea că are sentimente, sau că ştie ce este acela un sentiment. Era o insulă închisă, dar un nud perfect pe care putea să îl admine din afară, să îl picteze, să îl ofilească după cum avea el chef şi după cum îi dicta vopseaua imaginaţiei.
   O linie rotunjită, o părticică de suflet atârnată, o culoare hotărâtă indirect de nudul din faţă... încet încet lua naştere o operă de artă. Ar fi vrut să o trateze ca pe un copil, să o trateze ca pe o femeie... să o sărute cu buze moi şi protectoare pe frunte şi cu buze grele şi apoase peste tot trupul, peste toate locurile ei umede...
    Ochii ei îl chinuiau pentru că erau perfecţi, un cer şi o mare unite peste tot într-o pedeapsă greu de suportat. Nu reuşea să picteze cu ochii lui, şi vedea cum inima şi sufletul se căţărau pe el, pe mâna lui, pe culorile din pictura lui. Era aproape de a se trăda în faţa ei, era aproape de a mâzgăli ce şimţea într-un mod prea vulgar.
   Părul era de culoarea cameleonică a iubirii, azi negru cu noanţe albastre, mâine galben ca lanurile de grâu... şi acum roşiatic ca focul din ochii lui. Se simţea stors de apele care îi tulburau sufletul, dar picta în continuare, gelos pe mâna lui că reproduce tot atât de detaliat, încât să vadă şi alţii culoare ei şi a sufletului lui combinate.
   Pictura era perfectă, dar era foarte bine dacă ar fi reuşit să o ardă. Ea sigur nu va fi mulţumită. Sufletul lui nu era de ajuns, nici în combinaţie cu divinul ei trup. Sufletul lui era doar o linie pe un tablou mare, ân care ea ţinea evidenţa celor zdrobiţi. Poate tabloul ei final era mai frumos, mai nemuritor... Poate...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu